Antal producerade ljudböcker: 317

Sektioner

Gå till innehållet. | Gå till navigation

Var hittar jag ljudböcker i MP3 format?

Tips på var du köper ljudböcker i MP3 format...

Förr var det vanligast att ljudböcker levererades på CD skivor. En normal roman upptar mellan 10 och 15 CD skivor, eftersom en ljud-CD får max kan vara 74 minuter lång … Men allt eftersom MP3 spelarna har blivit allt populärare, har bokförlagen börjat erbjuda lyssnaren att köpa ljudboken i MP3-format. Antingen genom att ladda hem den på internet eller sälja den som MP3 CD.

 

Så här får du tag i en ljudbok i MP3 format:

 

Köp ljudboken som normal CD utgåva och konvertera varje CD till MP3 själv i din dator. Sen är det bara att föra över MP3-filerna till din spelare. Tänk på att döpa filer och ID taggar rätt, så ljudboken spelas upp i rätt ordning. Vad du får och inte får göra rent upphovsrättsligt, kan du läsa om på  Regeringskansliets hemsida.

 

Köp en ljudbok som även innehåller en MP3-CD. Ett flertal förlag lägger numera med en MP3-CD i ljudboksboxen. Här är MP3-konverteringen redan klar, och det är bara att föra över filerna till din spelare eller lyssna på MP3 CD’n i din CD spelare, förutsatt att den klarar att spela MP3-CD’s.

 

Köp ljudboken på Internet! Ett flertal sajter säljer ljudböcker i MP3-format. Här följer några länkar där du kan hitta ljudböcker i MP3-format.

 


Muntligt.se
  

Netbokhandeln.se
  

Bokus.com
  

Bokia.se
  

Adlibris.se
  

Elib.se

Dokumentåtgärder