Antal producerade ljudböcker: 317

Sektioner

Gå till innehållet. | Gå till navigation

"Pastor Janssons" MP3-skola (del 2)

Här kommer del 2 av hur man hanterar ljudböcker i MP3 format!

Hur lyssnar man på en ljudbok i MP3-format?


Att hitta en MP3-spelare är inte svårt. De säljs i var och annan affär och ryms i allt från små läppstiftstora metalltuber till telefoner, datorer mm och fungerar ofta på helt olika sätt. Många läsplattor har också en inbyggd MP3-spelare.

 

Under 2010 beräknas det säljas 286 miljoner MP3 spelare i världen!

 

Hur gör man då för att lyssna på en ljudbok i MP3-format?

Ligger MP3-filerna på en MP3-CD (inte att förväxla med en ljud CD) kan man antingen kopiera över filerna till sin MP3-spelare via en dator eller lyssna på dem i en modern CD- eller DVD-spelare som kan spela MP3.

 

Har man köpt ljudboken via Internet och fått en katalog/mapp på datorn med MP3-filer, kan man lyssna på dem på tre olika sätt; direkt i datorn, genom att föra över dem till en MP3-spelare eller bränna en egen MP3-CD.

 

För att ljudfilerna ska komma i rätt ordning och kunna spelas i så många spelare som möjligt, gäller det att de är rätt ID3-taggade, som vi skrev om i Del 1.

 

Genom den hjälptjänst vi har på vår hemsida, vet vi att väldigt många konsumenter har problem just med att ljudfilerna spelas upp i fel ordning eller att ID3-taggningen är obegriplig.

 

Dessutom finns det alltid möjlighet att lägga med extrafiler, såsom omslagsbilder, kartor, porträtt och kanske till och med en intervju med författaren.

 

Snart kommer del 3. Vi ses!

Dokumentåtgärder